PDA

View Full Version : Сорос отново спечели от кризата

wannarock
04 Sep 2009, 20:59
в Унгария има ли къси??
този има голямо влияние в бг и взех да се чудя за бфб...

Сорос отново спечели от кризата

Световно известният валутен спекулант Джордж Сорос успя да обърне в своя полза дори глобалната финансова криза. Изданието за хедж-фондове AR (Absolute Return и Alpha), изчисли, че през последната година стойността на активите на управляваната от него Soros Fund Management са нараснали, докато някои от основните му конкуренти търпят огромни загуби.

Активите на Soros Fund Management към 1 юли 2009 г. възлизат на 24 млрд. долара, т. е. превишили са с 41.18% стойността на активите, притежавани от нея през същия период на миналата година. При средни загуби на хедж-фондовете от 19%, Quantum Endowment на Сорос отчита ръст от 10%.

Едва ли е изненадващо, че милиардерът, известен с умението както да печели, така и да създава кризи, отново е на зелено. През 1992 г. той например спечели 1 млрд. долара, играейки срещу британския паунд.

За настоящата криза Сорос предупреждаваше още преди началото на най-тежката й фаза през миналата есен. Анализаторите обаче са склонни да мислят, че печалбите на финансовия гуру се дължат именно на кризата, а не въпреки нея.

„Механизмът, по който играе Сорос, е добре описан от Пол Кругман във „Завръщането нa икономиката нa депресията и кризата oт 2008 г.", заявява икономист- Сорос не притежава никаква инвестиционна гениалност. Той просто се придържа умело към залагане спрямо обществените настроения.

Пол Кругман се придържа към теорията, че очакването на криза води до самата криза. А Сорос ясно вижда как да генерира кризата и да спечели от нея."

Остава само да припомним, че през март тази година Soros Fund Management беше санкциониратн с рекордната глоба от 2.2 млн. долара от унгарските финансови власти за умишлено срутване на акциите на банка OTP през октомври 2008 г.

Всъщност Сорос печели значително и от авторитета си сред инвеститорите. Неслучайно американския милиардер се оказа начело на списъка на най-високоплатените инвестиционни мениджъри, с печалба за годината от 1.1 млрд. С това неговото състояние се оценява на 9 млрд. долара.

[Only registered and activated users can see links]

Цветалин Цонев
05 Sep 2009, 10:10
Може цялата БФБ да я е продал на късо :)

Съмнителна е паниката покрай ПИБ

wannarock
05 Sep 2009, 10:48
а сега ПИБ се качва здраво ;)
май може и без къси

beta701
07 Sep 2009, 00:35
да видим, кога ще качи и CCB, защото май само тя остана в ниското

_1912_
07 Sep 2009, 01:49
да видим, кога ще качи и CCB, защото май само тя остана в ниското

Както ЦКБ , така и ХИМ-а, така и Зърнени храни са си на нивата от края на април и началото на май --- ако те не "потеглят" не чакайте и БФБ да мръдне ;)

по останалите позиции си е жива спекула в момента и за това си мисля, че чужди инвеститори на този етап няма, а ако можем сами да избутаме мечтания връх 1000 без чужда помощ и без да мръднат дружествата от групата .................. направо не ми се вярва

лично мнение и не е препоръка за нищо

Gari
17 Feb 2010, 10:42
Днес попадам на интересно инфо за Сорос
Сорос увеличава инвестициите в злато и телекомуникации

И веднага се сетих за друга скорошна новина, която бе тиражирана навсякъде
Сорос: Златото - новият източник на икономически балони

Ето така се печели :D

hristovbz
17 Feb 2010, 12:02
Все пак неслучайно той, а не друг е измислил теорията на рефлексивността :)

Цветалин Цонев
17 Feb 2010, 12:39
Все пак неслучайно той, а не друг е измислил теорията на рефлексивността :)

и го е яд, че не го признават конвеционалните философи

Optic
17 Feb 2010, 17:09

Да, Сорос много лъже, затова няма никакво значение какво казва...

dnb
18 Feb 2010, 08:17
Да, Сорос много лъже, затова няма никакво значение какво казва...

Сорос каже ли, че купува нещо, то трябва да се скъсява :) голям измамник е този еврейски циганин

Сорос излиза и казва, че увеличава инвестициите си в злато, после МВФ излиза и казва, че ще разпродаде незнам си коолко тона злато за да набере средства, а Сорос дали наистина купува злато? :)

Цветалин Цонев
18 Feb 2010, 08:53
Сорос каже ли, че купува нещо, то трябва да се скъсява :) голям измамник е този еврейски циганин

Сорос излиза и казва, че увеличава инвестициите си в злато, после МВФ излиза и казва, че ще разпродаде незнам си коолко тона злато за да набере средства, а Сорос дали наистина купува злато? :)

купува на късо :D

от унгарец или австриец какво може да чакаш :)

niki6
18 Feb 2010, 08:57
stiga ste zavigdali be- uljahte se :D

dnb
18 Feb 2010, 09:01
stiga ste zavigdali be- uljahte se :D

не завиждам бре, който може си го може, признал съм го :)

неприятен ми е с друго той, с това, че всява етническо напрежение в България чрез фондацията си отворено общество, прави го и в много други страни, а до колкото знам в Унгария е персонан нон грата..

голяма гадина

Цветалин Цонев
18 Feb 2010, 09:11
не завиждам бре, който може си го може, признал съм го :)

неприятен ми е с друго той, с това, че всява етническо напрежение в България чрез фондацията си отворено общество, прави го и в много други страни, а до колкото знам в Унгария е персонан нон грата..

голяма гадина

прав си, интригант си е Сорос :D