PDA

View Full Version : Соларпро Холдинг АД (pre IPO)

Цветалин Цонев
30 May 2010, 21:19
[Only registered and activated users can see links]

Интересен проспект. Дори има история на БФБ в него :)

Само не можах да разбера как така ще си заменяме акциите на любимото дружество Каолин за някакво дъщерно дружество на Каолин с дебел ливъридж, регистрирано при супер объркана схема:) Не знам кой е мозъка/може би е Константин Ненов/ ама да вземе да измисли по-прозрачна схема, ако иска да направи нещо и да не закача акционерите и работниците на Каолин. Ако иска да има качествени акционери, да измисли проста и прозрачна схема/може да вземе пример от гърците по ВЕИ проекти:D/... А не да пише история на БФБ в Проспекта и как Соларпро ще завладява европейския пазар /с такива криви схеми / :)
Прогнозни числа не видях....
За мен най-впечатляващото е че шеф на соларния проект е бившия директор на EPIQ Ботевград. Успех!

Има ли КФН наистина?! :)

Gari
31 May 2010, 07:34
Докато не стане ясна държавната политика в областта на ВЕИ е много рисковано да се набутва човек в такава инвестиция. Ясно е, че има прекалено много желаещи и ще се въведе някакво отсяване. Сульо и Пульо се втурна да строи соларни паркове. Ще има някакви критерии за подбор ама никой не знае какви.
Според мен държавата трябва да организира нещо като търгове. Който поиска най-ниска преференциална цена, той да печели.

Цветалин Цонев
03 Jun 2010, 19:11
Соларпро холдинг АД
07.06.2010 17:00 | препоръчай (0)
Първа дата за търгови на БФБ-София
Статия

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 24/28.05.2010 год., е взето следното решение:
Във връзка с подадено заявление по чл. 18, ал. 1 от част III Правила за допускане до търговия, Съветът на директорите на БФБ – София АД на основание чл. 32, ал. 8 от същите, допуска до търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент „А” на БФБ-София АД, следната емисия акции:
- Емитент: Соларпро холдинг АД-София;
- ISIN код: BG1100003109;
- Размер на емисията: 46 763 461 лева;
- Брой акции: 46 763 461 броя;
- Номинална стойност на една акция: 1 /един/ лев;
- Вид на акциите: обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
- Присвоен борсов код: 0S8 /Първият знак от борсовия код да се чете като цифра/;
- Поръчките за покупка и продажба се въвеждат с минимална стъпка на котиране с точност от три знака след десетичната запетая.
- Датата на въвеждане за търговия е 07.06.2010 г. /понеделник/;
- Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1.00 лв.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕМИТЕНТА:
- Наименование на латиница: Solarpro holding AD-Sofia;
- Седалище: гр. София, ул. Шейново № 7;
- ЕИК: 200969916;
- Адрес за кореспонденция: гр. София, ул. Шейново № 7;
- Тел: (+359 2) 422 41 52;
- Факс: (+359 2) 489 70 49;
- e-mail: [Only registered and activated users can see links];
- Представляващи: Константин Ненов;
- Предмет на дейност: Придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества; придобиване, управление и продажба на облигации, придобиване, оценка и продажба на патенти, отстъпване на лицензии за използване на патенти на дружества, в които дружеството участва и други.

[Only registered and activated users can see links]

Цветалин Цонев
07 Jun 2010, 10:31
Една акция на Каолин ще се заменя за 26 акции на Соларпро ([Only registered and activated users can see links])

Gari
07 Jun 2010, 10:49
Аз моите акции в Каолин няма да ги заменя.

Цветалин Цонев
07 Jun 2010, 10:52

защо го правят това, да не би да следва после SPO на Каолин?!

Излиза, че около 6% от /нетните/активи на Каолин са в Соларпро

Gari
08 Jun 2010, 09:05
защо го правят това, да не би да следва после SPO на Каолин?!

Излиза, че около 6% от /нетните/активи на Каолин са в Соларпро

Те хубаво го правят, така поне ще видим печели ли се от тия фотоволтаици или не. Според мен няма да се печели от тях, поне в близко бъдеще. Лошото е, че резултатите на Соларпро ще се консолидират все пак в Каолин. И то чрез тая куха структура Солар Венчърс, която не мога да разбера защо изобщо трябва да съществува. Дано целта е тази фирма да се продаде по-късно.

Nikola
08 Jun 2010, 09:09
И аз така.

beta701
08 Jun 2010, 22:57
лошо, лошо, консолидирания ще страда, ако не искате да си замените акциите :))))