PDA

View Full Version : Лесопласт АД-Троян (4L5)

Boshko
25 Jun 2009, 10:24
Лесопласт АД-Троян представи тримесечен отчет за Първо тримесечие на 2009г.
Предприятието излиза на печалба от 153 хил.лв за разлика от година по-рано, когато е било на загуба от 425 хил.лв.

Източник: [Only registered and activated users can see links]

frei1974
25 Jun 2009, 10:42
Абе и аз съм се наредил да си купя -ама много ниска ликвидност тука-иначе е доста по-подценено от Фазера-и се държи доста добре в кризата.А пък и при този малък фрий флоут-може да се изстреля.Преглеждах портфейлите на Пенсиите-ДСК имат пакет тука.Имам едни хубави спомени от едни 400лв. на акция тука:P. Лесопласт АД-Троян представи тримесечен отчет за Първо тримесечие на 2009г.
Предприятието излиза на печалба от 153 хил.лв за разлика от година по-рано, когато е било на загуба от 425 хил.лв.

Източник: [Only registered and activated users can see links]

Nikola
25 Jun 2009, 10:46
Преди около месец доста хора ми звняха, които търсеха пакет на Лесопласта. Иначе никога не съм го разглеждал в детайли.

Puh
25 Jun 2009, 11:08
:P аз пък си влязох и ги позабравих за известно време

frei1974
25 Jun 2009, 11:31
Абе Коле по една случайност преди 4месеца бях в Троян и ме заведоха до Лесопласт-доста модерна техника са вкарали а един от директорите каза че имали добри пазари осигурени в чужбина.Ама при този срив в мебелната индустрия бая се чудих на по-ниските цени-след това изкараха добър отчет и сега -Нема.Ама ще дебнем.Късмет.Преди около месец доста хора ми звняха, които търсеха пакет на Лесопласта. Иначе никога не съм го разглеждал в детайли.

Boshko
25 Jun 2009, 11:54
Тук ROE и маржина на печалба са прекалено ниски, коефициентите за текуща и бърза ликвидност също са под минимума за този сектор.
Така и така инвеститора не може да разчита на добра възвръщаемост, то поне дивидент да даваха...

За дългосрочна инвестиция лично аз съм избрал Фазерлес. Поправете ме ако греша.

:)

frei1974
25 Jun 2009, 13:12
Аз в акции не се влюбвам -смятам че дългосрочно Лесото ще донесе по-голяма печалба.Нямам все още.

Nikola
25 Jun 2009, 13:16
Абе Коле по една случайност преди 4месеца бях в Троян и ме заведоха до Лесопласт-доста модерна техника са вкарали а един от директорите каза че имали добри пазари осигурени в чужбина.Ама при този срив в мебелната индустрия бая се чудих на по-ниските цени-след това изкараха добър отчет и сега -Нема.Ама ще дебнем.Късмет.Една приятелка има вила в Троянския балкан и когато и да сме ходили паркинга на Лесопласта е препълнен и непрекъснато влизат и излизат тирове.

В момента кое е по-евтино Лесопласта или Фазера?

frei1974
25 Jun 2009, 13:19
Туй е момента-Аз смятам че Лесото -Божко -Фазера-Времето ще покаже.Късмет. В момента кое е по-евтино Лесопласта или Фазера?

Boshko
25 Jun 2009, 13:40
Туй е момента-Аз смятам че Лесото -Божко -Фазера-Времето ще покаже.Късмет.

Какво имаш предвид под "Аз в акции не се влюбвам" ?

Една приятелка има вила в Троянския балкан и когато и да сме ходили паркинга на Лесопласта е препълнен и непрекъснато влизат и излизат тирове.

В момента кое е по-евтино Лесопласта или Фазера?

Ако гледаме P/E - Фазера в момента е по-евтин, а това че влизат и излизат камиони единствено говори че има оборот, но при положение че печалбата от този оборот е минимална, каква тогава е файдата? :)
То и аз съм минавал през завода, вярно добре изглежда, но единствено на база дали е лъскав завода да вземам решение ми се струва малко несигурно. :D

Любопитно ми е как преценявате кое ще поскъпне повече?

dnb
25 Jun 2009, 13:54
един вид, какъв е курса на частната валутна двойка 4L5/4F6 ? :D

frei1974
25 Jun 2009, 14:21
Имам в предвид че в миналото имах някой грешки с Ракети:blushed:-от тогава спазвам строга дисциплина:D-така че Лесото просто го коментирам-В момента не притежавам а за P/E-мисля че то работи със стари данни-а ние се мъчим да видим в бъдеще.В Лесото освен това добро впечетление ми направи -Членовете на СД на Лесопласт няма да получават възнаграждение през 2009 - Собственници са чужденци-и мисля че ще имат по-малък проблем с намирането на пазари.Късмет.Не препоръчвам естественно.Какво имаш предвид под "Аз в акции не се влюбвам" ?

wannarock
26 Jun 2009, 14:16
аз лично имам едно наум към сектора като цяло и съм въздаржател по повод акции в подобни фирми :):):)

frei1974
28 Jul 2009, 09:35
Има отчетче.58 хилки печалба. [Only registered and activated users can see links]